Wie ben ik

In 2016 ben ik begonnen aan de opleiding kindercoach met als co-coach de hond bij Pets4care. Kinderen helpen terug in hun kracht te zetten was voor mij de grootste drijfveer om hieraan te beginnen. Of het kinderen zijn met een ontwikkelingsstoornis of kinderen die even niet lekker in hun vel zitten, voor mij is ieder kind belangrijk, de kinderen zijn immers onze toekomst.
Begin 2020 heb ik een ommekeer gemaakt in mijn praktijk. Van kindercoach met hond naar coach zonder hond. Waarom? Ik merkte dat ik tegen muren aanliep als ik met de kinderen bezig was. De behoefte die ik voelde bij het kind was werkelijk tegenovergesteld aan wat ouders vaak wilde voor hun kind. Dit gevoel bleef knagen tot ik in 2019 geboorte in kaart tegen kwam. Letterlijk je geboorteverhaal op tafel leggen en jouw verhaal delen. Delen is helen wordt er gezegd maar in dit geval klopt het als een bus. Hoe vaak ik wel niet hoor ‘ik ga echt niet praten over de geboorte van mijn kind’ of ‘pff nou dat was heftig heb er maar niet over.’
Hoe heb jij de zwangerschap en bevalling ervaren? Zoals jij het ervaren hebt heeft je kindje het minstens net zo ervaren. Het kindje dat vanuit die veilige, donkere en waterige omgeving ineens zichtbaar moet worden in de enorm lichte, luide en droge wereld….. En dan te bedenken dat sommige van hen ook nog niet bij hun moeder op de borst kunnen/mogen? Niet die veilige hartslag en stem horen die ze de afgelopen 9 maanden hebben gehoord. Van veilig, donker en water naar luid, licht en droog. Dat alleen al is al angstig. Hoe was dit voor jouw kind?

Logischer wijs herinneren wij ons niets van de geboorte, althans niet met ons geheugen, maar onze cellen wel. Ons oerbrein weet het feilloos tot elk detail…. Hoe dit werkt lees je onder het kopje geboorte in kaart.
Dus JA het is heel belangrijk hierover te praten met je eigen moeder (indien dit mogelijk is) maar zeker met je eigen kind. En als er problemen zijn in de ontwikkeling, op school, met vriendjes of in welke vorm dan ook, heeft je geboorte in kaart brengen ontzettend veel zin, het maakt echt een verschil. It’s life changing

cropped-site-klein.jpg